Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 35 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 35 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 36 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 36 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 37 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 37 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 38 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 38 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 39 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php:35) in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/maincore.php on line 187 FITNESSLINE - Статии: 12-те Шуслерови соли
August 30 2015 22:55:22
Меню
Skype
Skype Me™!
Изпрати e-mail

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове!!!

Последни статии
 • КОМБУЧА – ЧУДОТВОРНАТА ЧАЕНА ГЪБ...

  Saturday 28. December 2013

  <img src=\'http://cdn.instructables.com/F5L/KF5P/FBVHE577/F5LKF5PFBVHE577.SQUARE2.jpg\' style=\'margin:5px\' align=\'center\' /> Гъбата Комбуча от векове се използва като естествен лек в Азия и Русия. Популярността й като „лек за всичко\" постоянно нараства. Според проучвания, направени в Русия, съставките на гъбата имат изразени антибиотични и пречистващи свойства......

 • Витамини и с какво те ни помагат

  Wednesday 16. October 2013

  <img src=\'http://a57.foxnews.com/static/managed/img/Health/128/128/vitamins_supplements_640.jpg\' style=\'margin:5px\' align=\'left\' /> Кои са веществата, които ни помагат да останем млади и жизнени и в кои храни да ги търсим?

 • Зелено Кафе - Green Coffee

  Friday 14. June 2013

  <img src=\'http://myhealthdiva.com/wp-content/uploads/et_temp/Green-Coffee-Bean-Extract-1089083_128x128.jpg\' style=\'margin:5px\' align=\'center\' /> ИЗСЛЕДВАНИЯТА ДОКАЗВАТ, ЧЕ ХЛОРОГЕННАТА КИСЕЛИНА, СЪДЪРЖАЩА СЕ В ЗЪРНАТА ЗЕЛЕНО КАФЕ, ИЗГАРЯ МАЗНИНИТЕ. ДОРИ 8 КГ МЕСЕЧНО! Екстракт от зърната на зелено кафе е поредното силно оръжие извадено на бойното поле за битка с килограмите.

 • Искате ли да имате "плочки" за л...

  Thursday 25. April 2013

  <img src=\'http://www.bodybuilding.com/fun/images/2006/bg49_128.jpg\' style=\'margin:5px\' align=\'left\' /> Всеки би искал да има \"плочки\" за лятото, но трябва да знаете, че това се постига изключително трудно. Някои хора имат добре оформена коремна преса генетично. При тях желаните резултати идват с малко усил.......

 • Релеф без загуба на мускулна маса

  Thursday 20. December 2012

  Енциклопедия на модерния културизъм От Арнолд Шварценегер КЕТОННО-ВЪГЛЕХИДРАТЕН БАЛАНС. Въпреки че кетозиса сам по себе си не е желателен...

Подкрепи ни
СПОДЕЛИ

Check Google Page Rank

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове!!!

Гласувай за тази страница в Българския ТОП

PCbet.info TOP класация

Гласувай за нас в Sait1

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/webizdat/public_html/fitnesslinebg.com/articles.php on line 38
12-те Шуслерови соли
СПОДЕЛИ
12-те Шуслерови соли – нежна алтернатива за подобряване на животът ни

Физическият и психически баланс в организма е най-важното условие за човешкото тяло.
Общото здраве се определя от здравето на клетките. Тялото боледува, когато баланса т. е. метаболизма е нарушен на клетъчно ниво.
Това откритие е направено от немския лекар Вилхелм Хенрих Шуслер.
Той открил, че 12 минерални соли, наречени от него функционални соли, а днес известни най-вече като Шуслерови соли, са отговорни за функциите на живите клетки.

Клетъчните функции зависят от възстановяване на равновесието на някоя от 12-те неорганични соли в организма, ежедневно изчерпвана в йерархичната структура на организма (потреблението им според йерархичната зависимост на органите и системите), което е жизненоважен и първичен фактор в лечебния процес.

Казано по друг начин той е установил, че за да настъпи подобрение в болните клетки е необходимо минералните соли да достигнат директно до тях т. е. методът му се базира на обмяната на тези 12 неорганични соли, с което той на практика утвърждава основите на биохимията.

Д-р Шуслер използва основният хомеопатичен принцип-потенционирането (1 част минерална сол и 9 части лактоза) {*виж по-долу}, тъй като бил убеден, че само по този метод може да се постигне оптималното усвояване на субстанцията.
През 1874 г., през втората половина на 19 век, той създава своята „съкратена терапия”, защото успява с 12-те различни минерални соли, които са основни структурни компоненти на човешкото тяло да лекува безброй заболявания и да спаси хиляди деца от дифтерит.

Реално д-р Шуслер създава терапията за лекарите, които я възприемат твърде скептично, заради големия и успех сред пациентите.
Негова е и заслугата за разработения лицев/визуален анализ - анализ на цвета и структурата на лицето и тялото. Лицето е вегетативно най-активното в сравнение с другите кожни области. Измененията в лицето пряко показват възникващия дефицит на определена минерална сол.

Например хлътнали очи, нервност, хлътнали слепоочия говорят за изчерпване на сол № 5, възпалени клепачи или възпалена лигавица на очите, начупени капиляри по лицето за остра необходимост от сол № 4, а при мускулни болки, безсъние, тревожност е необходима сол № 7.

При хипертония - сол №8, а при гной, акне сол №12.

При прием на големи количества животински протеини, при преработката им, организмът ни произвежда амоняк, който се разгражда в чернодробните клетки.
Сол № 6 е именно тази, която дава „въздухът”, която „разтоварва раницата” на чернодробните клетки, образно казано, тъй като когато чернодробната функция е увредена, амонякът остава в кръвта и атакува нервните клетки на мозъка т. е. амонякът е отрова за мозъка.

Сол № 10 извежда навън абсолютно всичко вредно от организма ни, сол № 11 спира процесите на стареене и не напразно е наричана „царицата на красотата”, а сол № 12 е изключително необходима за тези, които са отслабнали с Дюкановата (протеиновата) диета, но за сметка на това са натоварили доста черния си дроб.

За тези, които прекарват по-голямата част от времето си пред РС, за да нямат проблеми със съня, концентрацията и за да не изпадат в депресивни състояния като въздуха им е необходима сол №5.

Приемана поотделно всяка сол има специфично действие, но заедно 12-те минерални соли гарантират сила и добра форма за целия организъм.

При програмите и комбинациите от Шуслерови соли, количество таблетки и начина на прием е точно указан. Дозировката им при остри и при хронични заболявания е различна.

Според лекарите-специалисти тези соли са най-оптималното решение за бременните жени.

Комбинацията от соли № 1, 8 и 2 е за предпазване на бъдещите майки от повръщане, киселини, рушене на зъбите, косопад, стрии, разширени вени и хемороиди. Приемът е по 2 таблетки от всяка, преди хранене (сутрин, обед и вечер) след 3 до 8 месец на бременността.

Комбинацията от соли № 5, 3 и 2 предпазва майката от анемия при нея и новороденото, рушене на зъбите, косопад, способства изграждането на нервната система на плода и я предпазва от следродилна депресия. Приемът е по 5 таблетки от всяка преди хранене в осмия и деветия месец постоянно до раждането.

Комбинацията от соли № 5, 3, 2 и 7, пък дава сила на организма за ефективна родова дейност. По 5 таблетки от всяка сол се разтварят в 500 мл. вода и се пие през деня на части, в последните две седмици и по време на раждането.

Така наречената имунна програма включва соли № 3, 7 и 6, за отслабване комбинацията е от соли № 10, 5 и 9 а тази за красива кожа-№ 1, 8 и 11 и др.

Енергийният коктейл срещу мускулна треска пък е от соли № 5, 3, 2 и 7, по 5 табл. от всяка се разтварят в 500 мл. вода и се изпива през деня на части.
Терапевтичният метод на д-р Шуслер, с 12 минерални соли да се възстанови здравето на човека, е незаменим и той чудесно се съчетава с традиционната медицина.

Солите помагат в лечението на различни остри и хронични нарушения. Те възстановяват нарушеното минерално равновесие като възстановяват способността на клетките да абсорбират минералните елементи от храната.

Таблетките нямат никакви странични ефекти. Подходящи са, както за възрастни, бременни жени и за деца. Обичайната доза е 1 или 2 таблетки от 3 до 6 пъти дневно. Те се поставят под езика или се разтварят в малко количество топла, но не гореща вода, което позволява на активните съставки напълно да се абсорбират през лигавицата на устната кухина. Приемат се три пъти дневно най-малко 20-30 мин. преди хранене.

Шуслеровите соли освен като превантивна терапия се използват още и като допълваща предписаните конвенционални или хомеопатични медикаменти за лечение на хронични заболявания. При прием на антибиотици те ускоряват процеса на лечение и намаляват натоварването на организма от тях.
Всяка таблетка, за улеснение на пациентите, в скоро време ще бъде номерирана, от следващото производство.
Те се класифицират като отиси (без лекарско предписание т. е. без рецепта) лекарствени продукти и се продават единствено и само в аптеките.
В София над 10 лекари работят с Шуслерови соли. До края на тази година в цялата страна, в тази насока, ще бъдат обучени най-малко 500 ОПЛ.

----------
* Всяка от солите, ако е в чист вид, е токсина и може приемът и да доведе до смърт.
Методът на разреждане е хомеопатичен метод. Въведена по този начин неорганичната сол е достъпна за клетката и се включва интинзивно във физикохимичните процеси – динамично поддържане на функциите. И така се дава възможност на организма да си набави тези соли, които ежедневно той изчерпва, с оглед възстановяване на баланса, за който вече споменахме в самото начало.

Шуслеровите соли стимулират клетъчния метаболизъм, подсигуряват минерални елементи за клетките и способстват равномерното им разпределение в организма, подобряват трофиката на съответните тъкани и клетъчните функции и способстват адекватната реабсорбция на минералните елементи от храната и тяхната абсорбция в клетките.


--------

В Европа над 10 са производителите на Шуслеровите соли, но най-големия е немския хомеопатичен съюз (DHU). Неговите оригинални продукти са символ на качество и доверие.
Наподобявай, но го направи точно, това е пътеводният принцип на DHU, който се спазва навсякъде по света
Повече от 80 хил. опаковки ежедневно напускат производствената сграда на DHU.

Общ поглед към 12-те Шуслерови соли


No.
СОЛ
ХАРАКТЕРИСТИКА

No. 1
Calcium fluoratum
тонус/ еластичност на съединителната тъкан

No. 2
Calcium phosphoricum
кости / зъби / растеж / оздравителни процеси

No. 3
Ferrum phosphoricum
първа помощ при инфекции и грип / анемии

No. 4
Kalium chloratum
мукозни проблеми

No. 5
Kalium phosphoricum
нервна система / психика

No. 6
Kalium sulfuricum
хронични възпаления и кожни заболявания

No. 7
Magnesium phosphoricum
мускулни крампи и болка

No. 8
Natrium chloratum
регулира баланса на телесните течности

No. 9
Natrium phosphoricum
киселинно-основно равновесие / обмяна

No. 10
Natrium sulfuricum
екскреция и детоксикация

No. 11
Silicea
коса / нокти / кожа

No. 12
Calcium sulfuricum
дренира / извлича инфектирани материи

http://rummarinova.blogspot.com
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Прекрасно! Прекрасно! 100% [1 Глас]
Много добро Много добро 0% [Няма гласове]
Добро Добро 0% [Няма гласове]
Средно Средно 0% [Няма гласове]
Зле Зле 0% [Няма гласове]
Реклама
Тагове
Храните, които съдържат най-много транс мазнини, АМИНО КИСЕЛИНИ, Диетата на Лий Хейни за качване на маса, 12-те Шуслерови соли, Малко известни съвети за по-добро здраве, Как да натрупате мускулна маса или как да накарате мускулите да растат?!, Основни мускули в човешкото тяло, Релеф без загуба на мускулна маса, МУСКУЛНА МАСА?! КЪДЕ ГРЕШИМ?, Протеини, Как да разпределим всяко хранене?, Таурин (Taurine), ANAVAR,АНАВАР,OXANDROLONE, 11 правила, за да избегнем зимното напълняване, Тайната на неостаряващата красота, открита в стар шкаф
Час
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
Публична анкета
Здравословна или вкусна храна предпочитате ?

Здравословна храна

Вкусна храна

Все ми е едно

Не мога да преценя

Последни продукти
Партньори
Web издателство

Българска директория

Здравословен живот

МediaМore уеб дизайн | предпечат

На море в Слънчев бряг

Бизнес каталог

Часовници

Виното и България